Wie zijn wij2018-11-13T17:55:52+00:00

Silavadin

Silavadin (Meynard Vasen) kwam in 1995 in aanraking met de Triratna beweging en werd direct gegrepen door meditatie en retraites. Hij werkte in de antroposofische zorg voor verstandelijk gehandicapten, en studeerde filosofie in Nederland en België. Hij houdt ervan de Dharma met Westerse vormen van filosofie te vergelijken, en geeft regelmatig filosofie retraites. Hij heeft vier jaar in Vajraloka, een retraite-gemeenschap in Wales, gewoond. Sinds 2018 is hij weer in Groningen komen wonen en werken.

 

Silavadin came in contact with the Triratna movement in 1995 and was immediately fascinated by meditation and retreats. He was a care-worker in antroposophical homes, and studied philosophy in Groningen and Ghent. He likes to compare the dharma with western philosophy, and is leading philosophy retreats on a regular basis. He lived four years in Vajraloka, a retreat centre in Wales. Since 2018 he is living and working in Groningen again.

Amritapurna

Amritapurna heeft leren mediteren tijdens haar studentenjaren in Groningen. In 1997 is ze in aanraking gekomen met boeddhisme. Sindsdien heeft ze de leer van de Boeddha ter harte genomen en beoefend.  In 2008 is ze toegetreden tot de Triratna boeddhistische orde. Amritapurna betekent ‘zij die vol is met nectar, zij die vol is van de leer van de Boeddha’. Naast het geven van cursussen boeddhisme en meditatie in Nederland en Spanje is ze werkzaam in het HBO onderwijs. 

Vanaf september 2018 is ze een jaar op sabbatical en is niet actief in Groningen.

Amritapurna learnt meditation during her student years in Groningen. In 1997 she came in contact with buddhism. Since that time she was touched by the teaching of the buddha, and practiced it. In 2008 she joined the Triratna buddhist order. Amritapurna means ‘she who is full of nectar, she who is full of the teaching of the buddha’. Besides giving courses in buddhism and meditation in Holland and Spain, she works as a teacher in higher education.

From September 2018 on, she will be away for a year on a sabbatical leave, and not active in Groningen. 

Manfred de Roos leidt de bouw in het huis in Usquert. Hij zou zichzelf geen boeddhist noemen maar hij doet wel mee met de retraites, en is zeer geïnspireerd door het feit dat hij een meditatie zaal aan het bouwen is. Het liefst gebruikt hij oude balken uit schuren en vervallen boerderijen, die hij verzaagd en tot prachtige raamkozijnen maakt.

Manfred de Roos is leading all the building activities in Usquert. He would not call himself a buddhist but he does participate in the retreats , and is very inspired by the fact he is building a meditation hall. He loves to use beams from old barns and decayed farms, which he saws into lovely new window sills.

Simone da Silva is de webmaster. Ze woont in Rotterdam met haar twee kleine dochters, heeft een eigen bedrijfje, en probeert af en toe op retraite te gaan als pauze in haar drukke leven. Ze noemt zichzelf een Triratna sympatisant. 

Simone da Silva is the webmaster. She lives in Rotterdam with her two little daughters, runs her own little company, and tries to go on retreat every now and then as a break in het busy life. She calls herself a Triratna sympathetic.