Boeddhisme en Meditatie Groningen

Werkretraites

Werkretraites in Usquert

Deze zomer hebben we twee werkretraites gepland in Usquert, van 5-12 en van 19-26 augustus, met de mogelijkheid om langer te blijven na elke week. Het doel is om een deel van een oud huis te verbouwen tot een mooie plek voor retraites. 

Ook als je geen ervaring hebt met bouwen, kun je meedoen, het werk staat onder leiding van een ervaren bouwvakker. Elke dag zijn we zo'n vier uur in de weer met isolatiemateriaal, verfkwast, hamers en spijkers, Verder koken en eten we samen en is er tijd voor ontspanning en stilte. Werkretraites zijn een andere manier van samen zijn in een boeddhistische context. Het accent ligt op de werkzaamheden en niet zozeer op meditatie, alhoewel we wel iedere dag inleiden met een periode van stilte. 

Het kost niets, je 'betaalt' met je werk. We verblijven in het andere deel van het huis, dat al helemaal klaar is. Er is ook een mooie tuin met vruchtenbomen. Voor eten wordt gezorgd, je zult waarschijnlijk een kamer delen met één andere persoon. Het eten is vegetarisch. 

Usquert is een mooi oud terpdorpje in het uiterste noorden van het land, vlakbij de Waddenzee. We willen ook een stille waddentocht organiseren als deel van de retraite. het pleintje waar het huis aan ligtde tuin


 
de ruimte die verbouwd moet worden


Powered by webXpress