Solo retraites in Usquert

Vanaf oktober 2019 is er een plek voor solo retraites in Usquert. Het gaat om een appartement voor een of twee personen in het retraitecentrum. Het is een zelfstandige eenheid  met een eigen douche, toilet, keukentje, slaap – en woonkamer.

Het huis ligt midden in het terpdorpje Usquert, tegenover de kerk. Het bevindt zich in een rustige straat, met vriendelijke buren en spelende kinderen, zo’n vijf keer per dag een voorbijkruipende auto, en mogelijk het geluid van een grasmaaier of iets dergelijks. Volkomen stil is het dus niet, maar toch een zeer geschikte plaats om te mediteren en uit te rusten. Achter het huis is een mooie tuin, waar je kan zitten en waar je volkomen alleen bent.

Rondom Usquert is er de Nederlandse polder — platter dan plat. Je kunt er wandelen en fietstochten maken, en kennis maken met de oude Groningse dorpjes. In een uur loop je naar Noordpolderzijl, waar de Waddenzee begint.

Het huis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: in 3 minuten loop je naar het station, en daar gaat elk halfuur een trein van en naar Groningen. Naar Groningen is het een halfuur reizen, en vandaar gaan er treinen naar de rest van Nederland.

Er zijn geen winkels in Usquert, alleen een snackbar/eetcafé. De dichtstbijzijnde winkels zijn in Uithuizen, 5 minuten met de trein. Maar als je wilt kun je me een lijstje geven, dan doe ik twee keer per week boodschappen voor je. Ik woon in het overige deel van het huis, om eventuele vragen te beantwoorden en als je contact wilt, maar verder laat ik je volkomen met rust. En natuurlijk zijn er geen groepsretraites als er iemand op solo is.

Wat kosten betreft wil ik het op basis van dana (donatie) doen, met een richtbedrag van €250 per week.

Voor vragen en aanmelding: meynardvasen@gmail.com of +31-6-19830991

By |2019-09-23T09:36:06+00:00september 23rd, 2019|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment