Asielzoekers Retraite

Asielzoekers Retraite

Afgelopen week (25-28 juni) was er een groep asielzoekers uit Amsterdam op retraite. Het was op initiatief van Bo van Ladestijn, die medewerker is van het Wereldhuis is Amsterdam, een plek waar asielzoekers terecht kunnen. Het was een groep van vijf mannen uit Afghanistan, Bangla Desh, Iritrea, en twee uit Congo, begeleid door Bo en Marta, een stagiaire uit Italiƫ. Direct toen ze aankwamen wilden ze al aan het werk, en in een mum van tijd hadden ze de vloer van de zolder gelegd.

Elke dag hebben we gemediteerd en gesprekken gehad over boeddhisme en de religies waarin ze zelf waren opgegroeid, Islam en Christendom, en natuurlijk samen heerlijk exotisch gegeten. En er was ook tijd voor een voetmassage.

Het werk staat onder leiding van Manfred de Roos, een klusjesman uit Groningen en een vriend. Hij is erg enthousiast over het project, en houdt van natuurlijke bouwmaterialen en van authentiek, oud hout, en alle mooie dingen die je ermee kunt maken. Hij kent de Waddenzee ook goed, en heeft de groep asielzoekers meegenomen op een waddentocht.

By |2018-10-01T10:07:39+00:00oktober 1st, 2018|Retraite|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment