Huis in Usquert

Afgelopen zondag zijn we gaan kijken naar het huis dat Silavadin heeft gekocht in Usquert. Het is een oud huis, idyllisch gelegen tegenover het oude kerkje van Usquert. En dat is ook direct de reden dat hij erop viel, want huizen zijn soms net geliefden. De ligging zo in een stil en oud dorpje in het meest noordelijke eind van Nederland, met de sacrale sfeer van een kerkje, een schommel voor de kinderen boven een paar oude graven, de Waddenzee in de buurt—een natuurlijke plaats voor meditatie, studie, vriendschap, retraites.

Niet dat we alleen maar gaan stilzitten: er is een heleboel te doen. Het huis bestaat eigenlijk uit twee delen; het ene is ouder dan 1840, en later is er nog een tweede huis aangebouwd. Dat latere deel is klaar en daar kan direct in gewoond worden, maar het oude deel is eigenlijk alleen maar een leeg karkas en vraagt veel werk. Maar het is ook veelbelovend: met name de lichtovergoten tussenverdieping waar een prachtige meditatieruimte van gemaakt kan worden.

De komende jaren zullen er dus regelmatig werkretraites georganiseerd worden: een aantal dagen met een groep mensen mediteren en samenzijn, en dan elke dag een aantal uur klussen. Daarnaast is er ook plaats voor een kleine woongroep, voor een paar kippen…en misschien ook een hond?

(English: This is the house Silavadin bought in Usquert (about 20 km north of Groningen). It is situated very beautifully opposite of the church, creating an ideal place for small retreats. One half of the house is ready to live in, and the other half needs quite a lot of work. It has much potential, however, and the main idea is to build a meditation space in it.)

By |2018-10-01T09:53:42+00:00mei 1st, 2018|Usquert|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment